De gemeente Gooise Meren mag twee massagesalons uit Bussum voor zes maanden sluiten. 

BUSSEM – Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland bepaald in een twee voorlopige voorzieningen die waren aangespannen door de twee massagesalons. Binnen de massagesalons was er sprake van een seksbedrijf zonder vergunning.

Dit kwam in beide salons aan het licht door een bezoek van een ‘mystery guest’. Die constateerde dat in beide massagesalons tijdens de massage ‘happy endings’ werden aangeboden. Daarnaast zijn er controles geweest bij de twee salons. In beide salons werd lingerie gevonden. Bij de ene salon bleek dat één van de eigenaren de massage aan de mystery guest gaf. De eigenaar van de andere salon stuurde berichten aan klanten waarin het ging over de ‘sexy meisjes’ die de massages uitvoeren. Volgens de voorzieningenrechter is er daarom geen sprake van een incident, maar van het bedrijfsmatig aanbieden van seksuele diensten.

De massagesalons vroegen de voorzieningenrechter om de besluiten van de gemeente te schorsen, zodat de salons open mogen blijven tot de gemeente heeft beslist op het bezwaar. Daar gaat de voorzieningenrechter niet in mee. Die vindt dat de gemeente deze besluiten wel had mogen nemen. De aangetroffen situatie is namelijk te ernstig en het risico dat de overtreding zich bij een heropening zal blijven voordoen is te groot. Wel moet de gemeente haar besluiten nog beter motiveren, maar dat kan in de bezwaarprocedure die nog loopt.

Beide uitspraken kunt u hier nalezen:

Geef een reactie