ACM geeft fiat voor overname SJG Weert door MUMC+

WEERT/MAASTRICHT – Maastricht Universitair Medisch Centrum+ mag de Stichting voor medische en verpleegkundige zorgverlening st. Jans Gasthuis overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt op 30 mei 2024 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over.

Het MUMC+ is het samenwerkingsverband tussen het Academisch Ziekenhuis Maastricht en de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht. MUMC+ heeft vier kerntaken: (topreferente en topklinische) patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleiding en valorisatie.

Voor wat betreft de patiëntenzorg levert MUMC+ naast de topreferente en topklinische patiëntenzorg, ook basiszorg in Maastricht en omgeving. Het SJG is een streekziekenhuis en levert basiszorg in de regio Weert.

Geef een reactie