Podcast: Indrukwekkende 112-meldingen

Onze vriend zegt dat hij zijn vrouw heeft vermoord’. Als agent Melvin aan het werk is, komt een groep vrienden nerveus lachend het politiebureau binnen. Ze hebben een gek appje van hun vriend gekregen met deze boodschap. ‘Is dit een grap?’, denkt Melvin eerst. Maar dan slaat de stemming om. Ze rijden plankgas naar het huis van de vriend.

Het is één van de verhalen in de nieuwe politiepodcast Echte politieverhalen. Iedere aflevering vertelt een collega over een onvergetelijke melding.

Zo ook agent Peter, die vertelt over een moedig meisje dat 112 belde vanuit een kledingkast. Doodsbang voor haar gewelddadige vader. ‘Ik moest me inhouden om niet meteen de trap op te stormen’. En centralist Romy deelt een zenuwslopende, nachtelijke reddingsactie op het water. ´Ik dacht, nu gaat hij haar overboord gooien.’

Geef een reactie