Napleiten Podcast: ‘De zaak Youssef Taghi’

In deze aflevering van Napleiten vertelt rechter Meta Vaandrager over de zaak van Youssef Taghi: een neef en voormalige advocaat van Ridouan Taghi. Hij kreeg op 11 maart 2021 voor het eerst toegang tot de EBI, de extra beveiligde gevangenis in Vught, waar Ridouan Taghi vastzit.

Hierna smokkelde hij als ‘boodschappenjongen’ voor zijn neef maandenlang berichten in en uit de EBI. De berichten gingen onder andere over drugshandel, het plannen van geweld, het omkopen van ambtenaren in Marokko en plannen voor een uitbraak uit de gevangenis.

De hele uitspraak leest u hier

Misdaadjournalist Wouter Laumans, Christian Flokstra en Ayse Çimen, allebei strafpleiter, praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven.

De podcast bestaat sinds het najaar van 2021 en wist vorig jaar als winnaar uit de bus te komen bij de Dutch Podcast Awards in de categorie crime. In iedere aflevering staat één strafproces centraal waarbij Laumans en Flokstra hun gast kritisch ondervragen en op die manier de zaak tot op de bodem analyseren.

In Napleiten hoor je de ene week alles over aan wietplantages gerelateerde ripdeals. In andere afleveringen word je meegenomen naar een crime passionel óf een ex-TBS-er die opnieuw in de fout gaat. Ook wordt regelmatig teruggekeken op gebeurtenissen die heel Nederland nog helder voor de geest staan. Denk aan de schietpartij in het winkelcentrum in Alphen a/d Rijn of de Damschreeuwer. Napleiten beperkt zich bovendien niet tot alleen maar strafprocessen in Nederland. Ook buiten onze landsgrenzen zijn immers volop interessante zaken te vinden!

Geef een reactie